Wij zijn….. Jan en Harriette Rijnen. De 5e generatie Fam. Rijnen. In 2006 hebben we het `t Draaiboompje overgenomen, na jaren al werkzaam te zijn geweest bij Janus en Sjaan, de 4e generatie!

Hieronder vindt je een beknopte historie van `t Draaiboompje. Waar komt die naam toch vandaan???

Rond 1600 werden er op belangrijke doorgangswegen draaibomen geplaatst die `s nachts werden gesloten ter beveiliging van rondtrekkende roverbendes. Ten tijde van Napoleon werden draaibomen gebruikt voor tolheffing. De Heiligenboomseweg (nu Heiligenboom en Hild) was toen een belangrijke doorgangsweg waarop een draaiboom geplaatst was. Hier is later dus het café dan ook naar vernoemd.

In de tijd van de 5 generaties zijn er heel wat verbouwingen gedaan.

Wat wij o.a. verbouwd hebben:

Van café naar eetcafé in 2007, Zaal 1: De Stek, verbouwd in 2011 en daarbij het hele luchtsysteem vernieuwd, de parkeerplaats naar de overkant verplaatst en van de parkeerplaats een terras gemaakt in 2012, de toiletgroepen en gang in 2015. Zie de diverse foto`s van verleden en heden.

Er zijn ook veel verenigingen “thuis” bij `t Draaiboompje.

C.V. De Durdraaiers, Gilde St. Joris, Dartclub Triple One en Biljart vereniging `t Draaiboompje. Ook hierin zijn al meerdere generaties te bespeuren.

Het is dan ook zo verdraaid gezellig!!!

't Draaiboompje

Meer weten over de mogelijkheden van eten & Feesten ’t Draaiboompje?