Wij zijn….. Jan en Harriette Rijnen. De 5e generatie Fam. Rijnen.

In het jaar 1884 is het allemaal begonnen. `t Draaiboompje was een boerderij met een kamer waar menigeen uit de kerk een borreltje kwam nuttigen.

Waar komt die naam toch vandaan???

Rond 1600 werden er op belangrijke doorgangswegen draaibomen geplaatst die `s nachts werden gesloten ter beveiliging van rondtrekkende roverbendes. Ten tijde van Napoleon werden draaibomen gebruikt voor tolheffing. De Heiligenboomseweg (nu Heiligenboom en Hild) was toen een belangrijke doorgangsweg waarop een draaiboom geplaatst was. Hier is later dus het café dan ook naar vernoemd.

In de tijd van de 5 generaties zijn er heel wat verbouwingen gedaan.

Wat wij o.a. verbouwd hebben:

Van café naar eetcafé in 2007. Weer aangepast in maart 2019 met een nieuw plafond, nieuwe bierleidingen, vlonder en pvc vloer achter de bar, muren opnieuw gestuukt, geschilderd en nieuwe gordijnen. Het terras bij het eetcafé opnieuw bestraat en de buitenkant geschilderd. Zaal 1: De Stek, verbouwd in 2011 en daarbij het hele luchtsysteem vernieuwd. De parkeerplaats naar de overkant verplaatst en van de parkeerplaats een terras gemaakt in 2012, de toiletgroepen en gang in 2015. En tijdens de sluiting door Covid-19 hebben we alle zalen geschilderd en voorzien van nieuwe wandlampen, gordijnen en lambrisering. Zie de diverse foto`s.

Er zijn ook veel verenigingen “thuis” bij `t Draaiboompje.

C.V. De Durdraaiers, Gilde St. Joris, Dartclub Triple One en Biljart vereniging `t Draaiboompje. Ook hierin zijn al meerdere generaties te bespeuren.

Het is dan ook zo verdraaid gezellig!!!

't Draaiboompje

Meer weten over de mogelijkheden van eten & Feesten ’t Draaiboompje?