Wat is de Sigaren workshop?

Ga tijdens deze workshop aan de slag met het maken van je eigen tabaksverwennerij!

Tijdens de sigaren workshop leer je alles over het maken van een mooie sigaar en wordt er informatie gegeven over tabak en bladsoorten. Om je alvast een voorproefje te geven leggen we alvast beknopt uit wat een sigaar is.

Het binnengoed vormt ‘de body’ van de sigaar, en bestaat uit een mengsel van kleine stukjes blad van vaak meer dan 20 verschillende soorten tabak (de zogenaamde ‘melange’). Alle soorten leveren hun eigen bijdrage aan het mengsel en worden zorgvuldig in bepaalde verhoudingen door elkaar heen gewerkt tot een gelijkmatig samengesteld melange. De melange van tabakken bepaalt uiteindelijk de geur, smaak, brandbaarheid en het aroma van de sigaar.

Het binnengoed van de sigaar wordt bijeen gehouden door een reep tabaksblad, dat omblad wordt genoemd. Vervolgens is het dekblad een smalle strook van de fijnste tabak, die spiraalsgewijs om het bosje gewikkeld wordt. Aangezien het dekblad de buitenkant van de sigaar vormt moet het volkomen gaaf zijn om geen lucht te kunnen doorlaten. Bovendien moet het een egale, bruine kleur hebben en qua smaak en aroma zijn afgestemd op de rest van de sigaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist voor het dekblad de beste tabakken worden gebruikt, vaak afkomstig uit Sumatra.

  • Te reserveren vanaf 10 personen.

Meer informatie over de sigaren workshop?