Wat is de Koffie workshop?

Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in koffie! Jullie beginnen de activiteit met een heerlijke kop koffie of thee. Daarna gaan we jullie koffiekennis testen!

We leren jullie waar koffie vandaan komt, hoe deze wordt verwerkt maar vooral ook wat kwaliteitskoffie is. Jullie gaan verschillende koffie proeven. Naast dat je de verschillen tussen Braziliaanse en Afrikaanse koffie gaat ontdekken ga je nog veel meer proeven.

Bij aanvang van de workshop kunnen de deelnemers een drankje bestellen van de onderstaande menukaart:
Ristretto, Espresso, Lungo (gewone koffie), Cappuccino. Latte Macchiato, diverse soorten thee. Deze worden standaard geserveerd met een heerlijk koekje van eigen deeg.

Op enthousiaste wijze gaan we een koffiequiz spelen met allemaal meerkeuze vragen. De vragen zijn divers van inkoppertjes, tot moeilijke en misleidende vragen.

We gaan alle deelnemers in vogelvlucht vertellen waar koffie vandaan komt, waar deze groeit, hoe deze wordt geoogst en verwerkt. Daarna zetten we de koffiebrander aan en ziet iedereen hoe koffie wordt gebrand. Vervolgens vertellen we wat belangrijk is bij het zetten van koffie. Hoe zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk smaak in je kopje terecht komt?

We gaan drie verschillende proeverijen doen:
1. Je gaat oploskoffie en kwaliteitskoffie proeven zonder dat je weet welke van de twee je aan het proeven bent. Haal jij de kwaliteitskoffie eruit?
2. Je gaat een Afrikaanse en een Braziliaanse koffie proeven, twee uiterste van elkaar als het om de diversiteit van koffie gaat. Je krijgt daarbij uitleg en zult ontdekken dat koffie veel meer smaken en soorten heeft dan je van te voren dacht.
3. We gaan een espresso zetten, dit duurt normaal circa 25 seconden. Nu tappen we de eerste 8 sec. af, de tweede 8 sec. en de derde 8 seconden. De deelnemers zullen in het eerste bekertje alleen maar zuren proeven, in het tweede bekertje alleen maar zoete en in het derde bekertje alleen maar bitters. Als barista zoek je hier de perfecte balans in door de doorlooptijd juist in stellen. Bij een goede balans tussen deze zure, zoete en bitters krijg je namelijk jouw perfecte espresso!

  • Duur: 75 minuten
  • Te reserveren vanaf 10 personen.
  • Prijs (incl. BTW): 19,50 p.p.

Meer informatie over de koffie workshop?